Brazilska Depilacija

Brazilska depilacija

Depilacija je zasigurno postala mnogo više od samog uklanjanja neželjenih dlačica sa dijelova tijela. Osim estetike, ona predstavlja i važan oblik održavanja higijene. Depilacija stidnih dlačica sa intimnog područja je postala sve zastupljenija i popularnija širom svijeta te se kao takva naziva brazilskom depilacijom. Nakon prve pojave bikinija 70 i 80-ih godina koji je izgledom bio manji i tanji od uobičajenih, u Brazilu, točnije Rio de Janeiru, djevojke su željele da imaju što nježniju te u potpunosti glatku kožu oko intimnog područja. Takve želje dovele su do trenda depiliranja cijelog intimnog područja te i samog nastanka naziva „brazilska depilacija“.

Kako se izvodi tretman?

Mnoge žene ovaj tretman smatraju neugodnim i malo bolnim, ali nakon rezultata koji se pojave u dugotrajno glatkoj koži intimnog područja, ovaj tretman se smatra izvrsnim i veoma poželjnim. Nakon što ste se odlučili za tretman, vrlo je bitno naglasiti da se on radi isključivo u opremljenim kozmetičkim salonima te Vam stoga preporučujemo naš salon i njegovo stručno i iskusno osoblje. Tretman brazilske depilacije se može izvesti na dva načina. Prvi način je uporaba zagrijane šećerne paste koja je poželjnija za korištenje zbog prisustva prirodnih sastojaka koji zasigurno neće naštetiti Vašoj koži. Drugi način izvođenja brazilske depilacije podrazumijeva uporabu voska. On uključuje nanošenje voska trakama pri čemu se uz pomoć brzih pokreta uklanjaju stidne dlačice sa intimnog područja. Klijentica se, u ležećem položaju sa savijenim nogama i skupljenim stopalima, uz naše profesionalno osoblje, neće osjećati nimalo neugodno. Naše stručne kozmetičarke će uz razgovor o svakodnevnim temama ovu depilaciju učiniti bržom te ugodnijom za klijentice. Na intimno područje se nanosi proizvod poput talka na bazi sastojaka koji će omekšati i ubrzati proces skidanja dlačica. Nakon zagrijavanja, šećerna pasta se nanosi na dijelove koji će biti depilirani. U ovisnosti o Vašim osobnim željama, intimno područje može biti u potpunosti depilirano ili pak djelimično ukoliko želite da imate tzv.“intimnu frizuru“ koja podrazumijeva ostavljanje neizdepiliranih dlačica u promjeru od 3-5 cm na vrhu intimnog područja. Po okončanju tretmana, na izdepilirano područje stavlja se gel koji će tretirane dijelova kože zaštiti od moguće pojave iritacije. Rezultati tretmana brazilske depilacije vidljivi su 2-3 tjedna što je i više nego zadovoljavajuće.

Kako se pripremiti za tretman?

Ukoliko do sada niste radile ovaj tretman, bitno je da prije njegove primjene obratite pozornost na sljedeće:
1. Ako ste se prethodno depilirali dužina stidnih dlakčica treba biti 5-6 mm te je potrebno vrijeme od 3-4 tjedna kako bi one narasle prije odlaska na tretman, a ukoliko su veće od propisanog potrebno ih je skratiti.
2. Također, potrebno je održavati pravilnu higijenu intimnog područja prije odlaska. Poželjno je i tuširanje neposredno pred tretman, kako bi i Vama bilo što ugodnije.
3. Obucite haljinu ili suknju kako bi Vam bilo lakše da se oslobodite viška odjeće.
4. Upoznajte naše osoblje ukoliko imate već postojećih problema sa iritacijom ili infekcijom intimnog područja.

Prednosti brazilske depilacije

Prednosti ove depilacije su mnogobrojne, a neke od najznačajnijih su: dugotrajno glatka koža intrimnog područja, depilacija je pogodna naročito u vrijeme ljetnih dana odmora, nakon ove depilacije ne dolazi do iritacije kože ili pojave prištića, a stidnih dlačica ćete se umogome lakše riješiti nego zastarjelom uporabom brijača i krema za depilaciju. Pored dugotrajnosti, naročita prednost je i činjenica da sama gustoća i oštrina dlačica intimnog područja više nikada neće biti ista kao prije depilacije. Stidne dlačice postaju tanje te su lakše za održavanje, a naredni tretman brazilske depilacije biva lakši i manje bolan.
Njega kože intimnog područja nakon brazilske depilacije
Depilirano područje ne zahtijeva posebnu njegu nakon tretmana, ali neki od savjeta su nošenje pamučnog donjeg veša u prvim danima, kao i uporaba krema i ulja za njegu kože kako bi Vaše izdepilirano područje dugotrajno ostalo nježno i njegovano.