Depilacija Šećernom Pastom

Depilacija šećernom pastom

Egipatska depilacija ili depilacija šećernom pastom je metoda uklanjanja dlačica koja je prvi put primjenjena u Perziji. Najpoznatija ličnost iz drevnih vremena koja se služila ovom metodom je i egipatska kraljica Kleopatra. U sastavu šećerne paste nalazi se šećer, voda i limun. Ovi sastojci se zagrijavaju dok se ne postigne željena konzistencija i kao takvi služe za izvođenje depilacije. Vrlo je značajno istaći da se u ovom sastavu ne nalaze štetni aditivi, kemikalije ili konzervansi što depilaciju čini zdravijom te kvalitetnijom za primjenu na Vašoj koži. Depilacija šećernom pastom je namijenjena i za mušku i žensku populaciju, ne uključujući depilaciju brade kod muškaraca. Šećer uklanja korijen dlačice te to rezultira smanjenjem gustine istih i pojavom sitnijih i tanjih dlačica na prethodno tretiranim područjima.

Kako se izvodi tretman?

Prije izvođenja tretmana preporučuje se izbjegavanje uporabe različitih krema i losiona zbog njihovog učinka zatvaranja pora. Na željeni dio tijela, koji će biti podvrgnut tretmanu, stavlja se prethodno zagrijana šećerna pasta. Šećerna pasta se nanosi u smjeru suprotnom od rasta dlačica, ali se brzim potezima skida u smjeru rasta istih. Nakon obavljenog procesa, na depiliranu kožu stavljaju se zaštitni gelovi koji će ublažiti iritacije te hidratizirati kožu. Ostatke aplicirane šećerne paste nakon depilacije moguće je bez poteškoća toplom vodom obrisati sa kože. Vaše dlačice nakon ovog tretmana ne rastu 3-4 tjedna u ovisnosti od gustine dlačica. Ukoliko ovu depilaciju radite u našem kozmetičkom salonu, sam proces ne traje duže od 30 minuta i u potpunosti je higijenski ispravan i zdravstveno opravdan.

Prednosti depilacije šećernom pastom

Prednosti ovog tretmana su uistinu brojne. Osim što se za sam proces ne koriste štetne već prirodne materije, ovaj tretman ne izaziva nikakve iritacije niti oštećenja na koži kao ni pojavu opekotina. Ovakva depilacija se izvodi u smjeru rasta dlačica što doprinosi smanjenju bola budući da se eliminacija dlačica vrši iz njihovog prirodnog položaja. Samom primjenom tretmana istodobno se vrši i piling kože tijekom kojeg se uklanjaju mrtve stanice s kože. Bitno je naglasiti da je šećer, kao glavni sastojak ove depilacije, prirodni konzervans koji onemogućava rast i razmnožavanje bakterija. On sadrži glikolnu i alfa kidroksilnu kiselinu. Ovakvi elementi posjepšuju održavanje mladenačke kože, obnavljanje stanica kože, pa u konačnici i sam sjajni izgled njegovane kože. Pored navedenog, limun je poznat kao odličan izvor vitamina C koji hrani kožu. Nadalje voda ima značajnu ulogu u procesu tijekom kuhanja gdje pomaže da sama smjesa ne zagori te da se kvalitetno istopi. Time dobijamo sjajne rezultate! Ova smjesa pogodna je za sve tipove kože, kao i za osobe koje imaju osjetljivu kožu ili kožu sklonu pucanju kapilara i drugim dermatološkim problemima. Depilacija šećernom pastom u potpunosti je sigurna i za primjenu kod trudnica. Ukoliko ste osoba koja uživa u suncu ili u tretmanima solarija, nakon depilacije šećernom pastom ne morate izbjegavati Vaše omiljene aktivnosti. Ovu metodu naročito preporučujemo u depilaciji osjetljivih zona kao što su depilacije pazuha, prepona, lica i ruku. Osobe koje imaju problem urastanja dlačica zahvaljujući ovoj metodi i samom procesu koji uključuje eliminiranje dlačica u smjeru njihovog rasta, ovu vrstu depilacije mogu obavljati bez ikakve bojazni. Naše klijentice, ali i mnogobrojna iskustva drugih žena potvrđuju da nakon primjene tretmana egipatske depilacije ne dolazi do neželjenih iritacija kože, upala ili drugih neželjenih reakcija. No, ukoliko ste pak osoba koja ima probleme sa venama ili značajno ispucalim kapilarima, onda je za Vas najpogodniji tretman depilacije primjenom hladnog voska, a koji je također dostupan u našem kozmetičkom salonu.