Depilacija

Depilacija

Uklanjanje dlačica s različitih dijelova tijela ili široj populaciji poznat termin „depilacija“ predstavlja najpoznatiji tretman koji je dostupan u gotovo svim današnjim kozmetičkim salonima. Povijest moderne industrije bilježi da je depilacija i u najranijim vremenima ostala zabilježeno sredstvo pravilne higijene, te da su osobe koje su bile uredno ošišane kose i brade smatrane osobama visoke klase. Danas je tretman depilacije značajno olakšan i dostupan svima, te ćemo Vam stoga u nastavku donijeti najznačajnije informacije o njegovoj primjeni. Ukoliko se još uvijek služite sada već zastarjelim metodama depilacije brijačem i kremama za depilaciju, onda je bitno da se upoznate s ovim informacijama. Depilacija brijačem je postala povijest nakon pojave inovativnih tretmana koji ovaj proces umnogome olakšavaju. Brijač, kao sredstvo uklanjanja neželjenih dlačica, ostavljao je mnoge posljedice na koži poput posjekotina, crvenila, urastanja dlačica, pojava iritacija kože i drugih. No, najveći nedostatak uklanjanja dlačica s tijela brijačem je taj što se dlačice nikada ne eliminiraju iz korijena već ih brijač samo presječe na površini kože i nakon najviše dva dana navedeni proces potrebno je ponoviti. Različite kreme za depilaciju, osim što u sebi sadrže materije koje ispitano znatno mogu urušiti pH vrijednost Vaše kože, također izazivaju i oštećenja kože kao i česte pojave alergijskih reakcija. Važno je istaknuti da neposredno nakon depilacije ovakvim kremama nije moguće izaći na sunce zbog opravdanom rizika od pojave crvenila kože, te mnoge drugih dermatološkim problemama. No, u nastavku ćemo Vam predstaviti dva načina koja će značajno smanjiti ovu brigu i učiniti da Vaša koža bude dugotrajno nježna i glatka, a koji su dostupni u našem kozmetičkom salonu.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je polutrajna metoda uklanjanja neželjenih dlačica sa Vašeg tijela. Ova metoda je dostupna i može biti primjenjena na svim dijelovima tijela s kojih želite ukloniti dlačice, bilo da se radi o depilaciji nausnica, obrva, leđa, ruku, nogu, pazuha, područja bikinija (bikini zona),prsa, trbuha i slično. Depilacija voskom ima za cilj uklanjanje neželjenih dlačica iz korijena i na takav način prolongiranje procesa njihovog ponovnog rasta. Poznata su dva tipa depilacije voskom i to depilacija hladnim i depilacija toplim voskom.

Depilacija hladnim voskom

Metoda ovakve depilacije izvodi se tehnikom koja podrazumijeva primjenu gotovih patrona ili traka s prethodno nanesenim voskom.

Kako se izvodi ovaj tip depilacije?

Tretman depilacije hladnim voskom neke žene rade i kod kuće, ali mi Vam preporučujemo da tretman radite u našem kozmetičkom salonu kako bi izbjegli moguću pojavu hematoma i popucalih kapilara uz profesionalnost našeg stručnog osoblja. Trake se prije uporabe zagriju, te se nakon toga apliciraju na specifične dijelove tijela sa kojih želite ukloniti dlačice. Potrebno je da se trake brzim pokretom povuku u suprotnom smjeru od rasta dlačica kako bi bol bila što manja. Nakon izvedenog tretmana, depilirane dijelove tijela zaštitimo sa antiseptičkim puderima ili kremama koje reduciraju mogućnost nastanka infekcije ili iritacije kože. Nakon depilacije hladnim voskom, uživat ćete u glatkoj koži koja neće dozvoliti rast dlačica 2 do 3 tjedna u ovisnosti od gustine Vaših dlačica .Ukoliko želite da se gustina dlake smanji onda je potrebno da primjenjujete ovaj tretman što češće kako bi dostigli željene dugoročne rezultate. Prednost ovog tretmana u odnosu na ostale ogleda se u tome što njegova primjena ne izaziva oštećenja Vaše kože, ne stvara iritacije, učinkovit je i daje instant rezultate. Uzimajući u obzir navedene činjenice, ukoliko ste osoba osjetljiva na bol ili imate osjetljiviju kožu, ovaj tretman će Vas zasigurno riješiti tih muka i postati idealna opcija za dugotrajnu njegu i savršen izgled Vaše kože.