Tretmani Ultrazvučnom Špatulom

Ultrazvučna špatula

Najčešći problemi učinkovite njege kože lica poput mitesera, akni i prištića uz pomoć tretmana čišćenja lica ultrazvučnom špatulom gotovo da su postali daleka prošlost. Uređaj sa fizičkim potencijalom koji djeluje na principu ultrazvučnih signala, uz nekoliko pokreta na Vašem licu, dovest će do izvrsnih rezultata koji su vidljivi već neposredno po okončanju tretmana.

Kako se izvodi tretman ultrazvučnom špatulom?

Ultrazvučni signali utječu na kožu tako što dubinski prodiru u njene unutarnje slojeve te na taj način izvlače sve nečistoće, otvaraju zapušene pore, uklanjaju mrtve stanice kože, kao i višak sebuma u njoj. Aparat sadrži lopaticu, koja se naziva špatulom i učestvuje u odašiljanju ultrazvučnih signala ka stanicama Vaše kože. Suvremeni tretman ultrazvučnom špatulom pogodan je za sve tipove kože što se smatra velikom prednošću budući da je učinkovit za sve žene. Prije samog obavljanja tretmana potrebno je napraviti pripremu lica. Priprema kože Vašeg lica se izvodi uz pomoć pilinga namijenjenih za čišćenje kože kako bi ona u konačnici postala nježna i glatka i kao takva spremna za daljni proces. Piling koji prethodi tretmanu izrazito je značajan budući da sam proces čišćenja kože ultrazvučnom špatulom nije moguće učinkovito obaviti ukoliko je koža lica suha. Nakon obavljene pripreme lica na njemu se ostavlja značajni dio piling kreme koja se nadalje razmazuje po svim dijelovima lica i to uz pomoć spomenutog uređaja. Tijekom ovog procesa odmah se uspješno uklanjaju nastali miteseri ili komedoni. Dostupni su i aparati sa rotirajućim, kao i oni koji uporabljuju oscilirajuće vrste špatule. Bilo da se radi o rotirajućim ili oscilirajućim pokretima, bitno je naglasiti da su oni podjednako učinkoviti, te da ostavljaju jednako dobre rezultate na koži Vašeg lica. Ultrazvučna špatula djeluje pod utjecajem odgovarajućih frekvencija koje ostvaruju direktan utjecaj na kožu lica i kao takva ne stvara neugodne zvukove koji bi eventualno smetale klijenticama tijekom provođenja tretmana. U cilju hranjenja kože lica, tijekom posljednje faze ultrazvučnog čišćenja nanosi se serum. Ultrazvučna špatula se uporabljuje i u ovoj fazi kako bi se omogućilo dubinsko upijanje hranjivih tvari koje nije moguće uz klasično nanošenje različitih seruma i krema na lice. Po okončanju navedenog tretmana nanosi se krema za hidrataciju kako bi se koža lica umirila, hidratizirala, te kako bi se na taj način izbjegle moguće pojave iritacija ili crvenila kože. Sam proces čišćenja lica ultrazvučnom špatulom ne traje duže od 30-40 minuta. Bitno je istaći da su rezultati tretmana vidjivi neposredno po njegovom okončanju čime su klijentice i više nego zadovoljne.

Prednosti tretmana

Benefiti čišćenja lica ultrazvučnom špatulom uistinu su brojni. Osim vidljivih izvrsnih rezultata na Vašem licu, ovim tretmanom se i dugoročno utječe na kvalitetan izgled kože lica uz učinkovito eliminiranje prištića i mitesera. Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom preporučuje se za sve tipove kože, kao i za oba spola. Bolja prokvrljenost i svježiji izgled kože lica, kao i dugoročni rezultati koji se prvenstveno odnose na usporavanje procesa starenja lica samo neki od mnogobrojnih pozitivnih učinaka primjene ovog tretmana. Također je bitno istaći da se navedeni proces čišćenja lica može ponavljati u ovisnosti od izgleda i stanja Vaše kože, kao i učestalosti pojave problema na licu.

Pojedine žene tretman ultrazvučnom špatulom pokušavaju izvesti i kod kuće, no dermatolozi to ne preporučuju shodno potvrđenim lošim učincima na kožu lica, kao i pojavi iritacija zbog neprofesionalne uporabe uređaja. Stoga, u cilju prevencije eventualnih kontraindikacija, primjenu ovog tretmana prepustite stručnjacima i obavite ga u našem profesionalno opremljenom kozmetičkom salonu. Za probleme kao što su nejednoličan ten, vidljivo masna koža sa izraženim viškom sebuma, pretjerano suha koža, fleke ili ožiljci , ovaj tretman je jednako učinkovit. Za svaki od navedenih problema naše stručno osoblje pronaći će odgovarajuće serume i pilinge za kožu, kao i druge dostupne preparate i tretmane koji će u potpunosti zadovoljiti Vaša očekivanja i učiniti Vaše lice prvenstveno zdravim i kvalitetnim, pa i svježijim, ljepšim i nadasve mlađim.