Tretmani Uraslih Dlačica

Tretmani uraslih dlačica

Svima poznati problemi urastanja dlačica konačno su dobili svoja učinkovita rješenja, a mnoga od njih dostupna su i u profesionalnim tretmanima našeg kozmetičkog salona. Nakon primjene različitih vidova depilacija, a naročito onih sa britvicama, dolazi do potencijalne pojave problema uraslih dlačica na koži. Problem uraslih dlačica nastaje kada se vrh dlake zaokrene ili počne rasti prema koži, preciznije oko takozvane folikule dlačice. Sama pojava ne predstavlja opasan problem, ali na području urastanja veoma brzo nastaje tamno ili blago ružičasta izbočina koja je vrlo bolna, osobito na dodir. Nije rijedak slučaj ni nastanka većeg broja uraslih dlačica ukoliko se radi o vrlo osjetljivoj obrijanoj koži naročito na licu, vratu kao i na samom intimnom području. Ova pojava može biti i genetski uvjetovana, ali najvećim dijelom nastaje Vašom nepozornošću, kao i uporabom neadekvatnog pribora za brijanje i neadekvatnim održavanjem higijene. Ukoliko se učinkovito ne saniraju mogu vrlo brzo prerasti u upalne i izrazito bolne, estetski nepoželjne procese.

Problemi uraslih dlačica mogu se učinkovito tretirati na sljedeće načine:

1.Glikolna kiselina i razni aroma serumi kao načini sprječavanja njihovog nastanka

Glikolna kiselina predstavlja alfa hidroksilnu kiselinu koja je dostupna u prirodi, te se kao takva nalazi u mnogobrojnim kozmetičkim preparatima namijenjenim za obnavljanje kože lica, kao za i sprječavanje pojave prištića i ožiljaka.

Aroma serumi u sebi sadrže vitamin C ,te niacinamide koji u sebi sadrže vitamine B3 skupine, a koji učestvuju u tome da koža bude obnovljena i umogome svježija. Jedan od najvažnijih sastojaka aroma seruma je i svima poznata hijaluronska kiselina koja se nalazi u različitim preparatima za njegu kože. Ova kiselina osigurava hidrataciju i svježiji izgled, te samim tim sprječava potencijalne nastanke, kao i liječenje uraslih dlačica.

2. Fitoaromaterapijski tretmani djelovanjem u kombinaciji s pilinzima za oporavak kože, uz ljekovite kupke i obloge, savršeno utječu na učinkovito tretiranje, ali i sprječavanje nastanka uraslih dlačica.

3. Lasersko uklanjanje dlačica je jedan od najpoznatijih i najtraženijih tretmana za urasle dlačice. Ovaj tretman nije namijenjen isključivo za žene nego obuhvata i mušku populaciju. Pomoću tehnologije lasera sa diodama učinkovito se uklanjaju urasle dlačice, te se postižu izvrsni rezultati kojima ćete zasigurno biti dugotrajno zadovoljni. Osim postizanja dugotrajnih rezultata, ovom metodom uklanjaju se i bolni procesi u vidu crvenih prištića na koži.

Naši savjeti

Ukoliko želite dugoročno biti zadovoljni rezultatima nakon tretmana uraslih dlačica ili ako želite preventivno djelovati na njihov nastanak, pročitajte naše savjete koji slijede u nastavku.

Nošenje odjeće od neprirodnih materija koje uzrokuju površinsko oštećenje kože treba se izbjegavati. Također, bitno je znati da tijesna odjeća može uzrokovati veći rizik od nastanka ovog problema ili ukoliko je problem uraslih dlačica već prisutan onda njeno nošenje povećava rizik od daljnjeg širenja upalnog procesa. Uslijed pretjeranog lučenja znojnih žlijezda dolazi do prekomjernog znojenja što također pospješuje nastanak ovog procesa. Stoga je potrebno izbjegavati brijanje britvicama budući da njihova uporaba dokazano utječe na nastanak uraslih dlačica. Umjesto toga odlučite se za siguran i učinkovit tretman depilacije hladnim voskom ili šećernom pastom, a koji su također dostupni u našem salonu. Nipošto nemojte doma sami vaditi urasle dlačice uz pomoć pinceta, kako ne bi došlo do razvoja gnojnog procesa. Ovaj problem prepustite stručnom osoblju našeg salona, te se uz opuštajuće tretmane u tren oka riješite ovog neugodnog problema i dugoročno zaboravite na bolne i urasle dlačice. Nemojte biti sigurni da je urasla dlačica bezazlen problem budući da vrlo brzo može doći do upalnog procesa koji se nerijetko zakomplicira, a samim tim i sanira na teži način.